© Kaijer Vormgeving
Contact:

06 18238511

Back to Basic

Trainingen op maat voor de Gezondheidszorg, Onderwijs en overal waar met mensen wordt gewerkt

Download hier de BTB folder:

Refenties 2013/2015:

Mirjam weet met haar liedjes en teksten en vertelwijze een zeer intense interactie te creeeren, emoties op te roepen maar even gemakkelijk de traan in een lach te varieren. De vertelwijze van Mirjam is vlot, improviserend, bijzonder boeiend, maar ook scherp en humoristisch met inhoud van niveau. Als luisteraar raak je zo in de ban dat je wilt horen hoe het verhaal verder gaat.

Recensie Noord Hollands dagblad 2013

BACK TO BASIC
In een mum van tijd nemen Mirjam Kaijer en haar pianist Eric Lensink je mee naar je binnenste, naar zaken die er toe doen, die je gevormd hebben en nu nog van invloed zijn op jouw handelen. Je ziet jezelf bijvoorbeeld weer aan de keukentafel van vroeger zitten en weet/voelt onmiddellijk wat er toe gedaan heeft en hoe je dit nu eventueel wel of niet nog doorzet in je interactie met je collega's of zoals bij ons op school met de kinderen en ouders. Verfrissend, helder, anders en mede door de diverse werkvormen effectief. Je komt wederom bij je passie voor het onderwijs en kunt de handreikingen meteen omzetten in handelen. Ik gun ieder schoolteam, iedere collega in het onderwijs deze training en beveel het van harte aan.

Bianca Koomen, directeur Willem-Alexanderschool te Bergen NH. 2015

Back to Basic

Lachend in de spiegel kijken en werkelijk worden bewogen.

Mirjam is in staat om mensen te raken met haar teksten en muziek. Wat haar kenmerkt is haar prettige en onconventionele toon, waarmee ze bij mensen de juiste snaar raakt, met respect voor ieders waarden en normen.

Ze brengt haar programma met humor, er is ruimte voor een lach en een traan. Herkenbare beroeps –en persoonlijke situaties brengt Mirjam in rake, niet mis te verstane bewoording, voor het voetlicht.

De prachtige muziekale ondersteuning en passende foto’s, filmpjes en cartoons, dragen bij tot het aanzetten van bewustwording en inzicht vanuit het perspectief van de ander. Het programma is in de evaluatie gemiddeld beoordeeld met een 8,5 en door een aantal van de 77 deelnemers benoemt als een cadeautje voor zichzelf.

Gea van de Helm, Senior advisor Westfries gasthuis, Hoorn december 2014

Mirjam Kaijer heeft voor SVOZ diverse opdrachten uitgevoerd.

Zij is ingezet als intervisiebegeleider voor verzorgenden die een opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) volgden.

Daarnaast heeft Mirjam als trainingsacteur en co-trainer groepen begeleid die trainingen volgden gericht op klantgerichtheid, omgaan met moeilijk gedrag, zelfhantering en veranderen.

De stijl en werkwijze van Mirjam kenmerkt zich door een gebruik van creatieve werkvormen om het ijs te breken en iets bij deelnemers los te maken.

Sleutelwoorden in haar aanpak zijn; emotie, begrip, confrontatie, humor, zang, nabijheid, veiligheid en ruimte.

Mirjam weet op een humorvolle en veilige manier groepen en individuen te bewegen tot openheid en kritische introspectie.

Vanuit haar ervaringen in zorg en welzijn, maar vooral vanuit de bereidheid ook haar eigen kwetsbaarheid te tonen, is Mirjam als geen ander in staat mensen en groepen in beweging te krijgen.

Paul Schoone, Directeur SVOZ

Back to Basic

Een programma wat meer is als een training,

Het is een beleving, het zet een verandering in gang, het raakt aan.

Een combinatie van zang, pianospel, beeld en goed doordachte inhoud.

Deze training levert inzicht op in jezelf, je collega, en geeft een opening om te bespreken met elkaar als groep hoe je allemaal met je eigen rugzakje de communicatie met je klant, patient zo open mogelijk aan kunt gaan. Met respect voor elkaars waarden en normen, weg van het oordeel.

December 2015 Carola Stoutjesdijk Hoofd long afdeling

Mirjam Kaijer en pianist Eric lensing hebben persoonlijk, grappig en soms zeer doeltreffend de mensen geraakt. Weer even bewust omgaan met elkaars gevoelens, zonder medelijden. Voor elk team wat met emoties, relaties of hectiek te maken heeft is dit een leuke en leerzame Training!

Auke van der Endt, Manager Uitvaartzorg